May 27

'PlayShop' Maggie Kline

Trauma door de ogen van een kind
Heb je wel eens het gevoel dat praten met kinderen onvoldoende helpend is? Dat je een bepaald onderdeel van het trauma ‘niet bereikt’? Wat zou er gebeuren als je de zintuigen van een kind zou betrekken, gewaarwordingen in het lichaam zou adresseren...?

Maggie Kline, bekend van o.a. 'Het weerbare kind', neemt ons twee dagen mee in haar 'Routeplanner naar veerkracht'. Dit tweepadenmodel combineert de fundamenten van Somatic Experiencing met kunst, beweging, hechtingsspel en ademwerk. Ontdek hoe je de principes uit Maggie's model direct kunt toepassen in jouw professionele setting tijdens deze PlayShop: een mix van informatieoverdracht, video's, Q&A-sessies en ervaringsactiviteiten! 

Werk je met kinderen en jongeren in de GGZ, JGZ of het onderwijs? Dan mag je dit niet missen!
  • Datum: Vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2024
  • Tijd: 09:30 - 17:00
  • Locatie: Hotel De Baak Seaside, Noordwijk aan Zee
  • Voertaal: Engels (geen tolk)

Programma

Elk onderdeel van het programma wordt aangevuld met activiteiten voor het ontwikkelen van grondingsvaardigheden, interoceptief bewustzijn en sociale vaardigheden, waarbij gebruikgemaakt wordt van spel en tekenen om emotionele regulatie te bevorderen, met speciale aandacht voor de cyclus van op- en ontladen die helpt om tot rust en integratie te komen.

Over Maggie Kline

Maggie Kline is een toonaangevend expert op het gebied van kindertrauma en heling. Ze heeft decennia aan ervaring als gezinstherapeut en schoolpsycholoog en is al meer dan 20 jaar als Somatic Experiencing specialist verbonden aan het Trauma Institute.
Samen met trauma-expert dr. Peter Levine schreef Maggie Kline verschillende invloedrijke boeken, waaronder "Trauma door de ogen van een kind" en "Het Weerbare Kind." In haar nieuwste boek ‘Brain-Changing Strategies to Trauma Proof our Schools’ toont ze zich een ware ambassadeur van de in Nederland ontwikkelde Griefelmethodiek.
Haar vermogen complexe concepten op een toegankelijke wijze over te brengen, maken Maggie Kline tot een inspirerende en gevraagde spreker. Haar Conscious Connections PlayShops, gericht op professionals die met kinderen werken, gaf ze reeds in 35 steden op 5 continenten.
Professionals in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg en onderwijssector ervaren haar workshops als transformerend. Kline biedt deelnemers praktische tools en inzichten die een blijvend verschil maken in het leven van kinderen en jongeren.

Praktische informatie