Nieuwe website online!

Daar is ie dan: de nieuwe website van het Griefelinstituut :) Het eerste zichtbare resultaat van een ontwikkeling die aan het begin van dit kalenderjaar werd ingezet.
May 26
Emotiekaarten Griefelen (2022)

Tijd voor de volgende stap

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat het Griefelprogramma ontwikkeld werd als alternatieve wijze van omgaan met ontregeling. Niet vanuit taal en begrenzing, maar vanuit verbinding en gericht op het stimuleren van ontwikkeling. Inmiddels is het programma doorgegroeid tot een succesvolle interventie die merkbaar bijdraagt aan regulatievaardigheden van jonge kinderen tussen de 2,5 en 7 jaar. 

Nu de Griefelinterventie op steeds meer plekken wordt ingezet en positieve resultaten laat zien, is het tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling van het Griefelinstituut. In januari 2024 werden de eerste schetsen op papier gezet en inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Op het sterke fundament dat ze met voormalig collega Dinco Verhelst († 2022) heeft neergezet, bouwt Eveline Beerkens samen met haar team aan een toekomstbestendige basis voor de doorontwikkeling en verdere verspreiding van de Griefelinterventie. 

De Griefelacademie

De opleiding en deskundigheidsbevordering van degenen die de Griefelinterventie uitvoeren, is bepalend voor het effect. Samen met no-size-fits-all werkt het team van het Griefelinstituut aan een geheel nieuw curriculum dat Griefelaars en Griefelbegeleiders de mogelijkheid biedt om zich via een persoonlijk Griefelpad te bekwamen in hun rol. Na het behalen van een certificering biedt de Griefelacademie hen letterlijk en figuurlijk (een) ruimte voor groei. Middels deelname aan scholings- en begeleidingsactiviteiten vanuit de academie, kunnen Griefelaars en -begeleiders aan deskundigheidsbevordering werken. Voor Griefelaars die zich verder willen specialiseren, komen er verschillende vervolgmodules beschikbaar.
Naast de vernieuwde Griefelpaden is er ook aanbod voor andere doelgroepen in de maak. Denk bijvoorbeeld aan leerprogramma's en -materialen ter ondersteuning van toepassing in de thuissituatie. 

De Community

Als onderdeel van de nieuwe Griefelacademie wordt er ook een online community ingericht. Dit is dé plek waar leden van het Griefelnetwerk elkaar digitaal kunnen ontmoeten om met en van elkaar te leren. Of je nu net met de introductiecursus begonnen bent of al jaren ervaring hebt opgedaan met de uitvoering van het programma; iedereen is welkom!