Slider_griefelen_prents5.jpg
Slider_griefelen_prents6.jpg
Slider_griefelen_prents4.jpg
Slider_griefelen_prents1.jpg
Slider_griefelen_prents2.jpg
Slider_griefelen_prents3.jpg
Slider_griefelen_prents7.jpg
Slider_griefelen_prents8.jpg
Slider_griefelen_prents9.jpg
Het Griefelinstituut is druk in ontwikkeling. 
Er staan weer vele nieuwe cursussen gepland.
Voor vragen mag uiteraard gemaild en gebeld worden!

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een kind tot rust komt. Kinderen kunnen zeer ontregeld zijn. Dan is het helpend als je als ouders/verzorgers handvatten hebt en/of ontwikkeld om samen met je kind van ontregeling naar regulatie te komen, van spanning naar ontspanning! Dat biedt Griefelen aan een ouder en kind. Neem contact op met Eveline Beerkens (zie 'contact'), als u meer informatie wilt.

Professionals opgeleid in het Griefelen en benaderbaar binnen Nederland en België, kunt u vinden onder  'griefelen' en dan 'griefelaars'.  

 

Bij kinderen hoort 'energie'. Ze ontdekken de wereld, zijn verwonderd over vele dingen met op de achtergrond een liefdevolle volwassene. Soms laten kinderen op jonge leeftijd in hun gedrag zien dat ze zich soms geen raad weten met hun energie (of het gebrek daaraan). Waar dit het kind gaat blokkeren, wordt de inzet van de volwassene essentieel. Zowel om te voorkomen dat het consequenties heeft voor de emotionele- en/of sociale ontwikkeling. Als ook om te voorkomen dat het kind zich niet kan focussen op o.a. het schoolse leren. Het Griefelteam zet zich samen met andere professionals in om de gevolgen van ingrijpende ervaringen op de ontwikkeling van kinderen te verkleinen en/of te voorkomen (ACE's onderzoeken).  Het meest ideale is dit samen met ouders en/of opvoeders te doen. Dit gebeurt met hulp van het Griefelprogramma en kan binnen een breder aanbod worden geplaatst. Griefelen kan zowel preventief als curafief ingezet worden.

Het Griefelteam zet zich samen met andere hulpverleners in om de gevolgen van ingrijpende ervaringen op de ontwikkeling van kinderen te verkleinen en/of te voorkomen (ACE's onderzoeken/Early Life stress).  Het meest ideale is dit samen met ouders en/of opvoeders te doen. Waar het kan, zo vroeg mogelijk en het liefst in 'gewone' omstandigheden.  Het Griefelprogramma kan hierin aansluiten en indien nodig,  binnen een breder (hulp)aanbod worden geplaatst. Griefelen kan zowel preventief als curafief ingezet worden binnen:

  • de dagbehandeling voor jonge kinderen (MKD- GGz-kinderpsychiatrische setting e.a.)
  • bij ouder-kind behandeling/begeleiding 
  • bij individuele kindtrajecten
  • scholen, zowel regulier als speciaal
  • kinderopvang
  • ontmoetings plaatsen voor jonge ouders

Met al deze vormen is ervaring opgedaan door de ontwikkelaars en/of collega Griefelaars.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief:
Griefelen

Rembrandtkade 29
3583 TN Utrecht

T 030 63 60 634
M 06 21 54 20 54
E info@griefelen.nl