Slider_griefelen_prents1_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents2_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents3_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents4_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents5_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents6_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents7_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents8_vervolg_pagina.jpg
Slider_griefelen_prents9_vervolg_pagina.jpg

Cursussen

Basiscursus

In de 2 daagse basiscursus maakt u op een ervaringsgerichte manier, kennis met de practische onderdelen + theoretische fundamenten van het Griefelprogramma.  Na deze cursus is verdieping mogelijk. Kies cursusdata en volg de bestelprocedure.
Data: 
545,–

Griefelen in de hulpverlening

Deze 4-daagse cursus bestaat uit de basis- en verdiepingscursus en is bedoeld voor pedagogen en psychologen die in de klinische praktijk werkzaam zijn met kinderen van 2,5 -7 jaar. Kies data basiscursus + data verdieping:

Data: Geen cursusdatums beschikbaar.
1.051,–

Verdieping HBO

Verdieping 1 dag voor (post) HBO geschoolden. Zie voor inhoud verdiepingen tekst boven deze kaders.  (Gebruik login-gegevens basiscursus bij bestelprocedure)

Data: 
160,–

Verdieping WO

Verdieping 2 dagen voor WO opgeleiden, accreditatiepunten NIP/NVO.   Zie voor inhoud verdiepingen tekst boven deze kaders.  (Gebruik login-gegevens basiscursus bij bestelprocedure)
Data: 
545,–

Ouder-Kind bijeenkomsten

Ouder-Kind bijeenkomsten vinden plaats in de regio van de deelnemers. Het gaat om 10 bijeenkomsten van 1 uur. Het tijdstip en de locatie is in overleg.

295,–

Licentie

Na de basiscursus kan een licentie worden aangevraagd: 5 % korting op vervolg cursussen - aanvullingen op Griefelmap - aanvullingen op Spelletjes: onderdeel van Griefelen - u kunt t.a.v. het eerste Griefeltraject vragen voorleggen.
200,–

Intervisie

Intervisie voor Griefelen in groepsverband is beschikbaar voor pedagogische medewerkers en hulpverleners na het volgen van de basiscursus. Gebruik de login van de basiscursus tijdens de bestelprocedure.

120,–

Supervisie

Individuele supervisie voor Griefelen is beschikbaar voor pedagogische medewerkers en hulpverleners na het volgen van de basiscursus. Gebruik de login van de basiscursus tijdens de bestelprocedure.

120,–

Workshop hulpverlening

Workshop van 3 uur op aanvraag (min. 6 deelnemers, min. € 300,-). Kennis maken met het Griefelen door de verschillende onderdelen zelf te ervaren. Tijdstip en locatie in overleg.

Kosten € 50,00 p.p.

Data: Geen cursusdatums beschikbaar.
50,–

Workshop onderwijs ? 50,00

Workshop van 3 uur op aanvraag (min. 6 deelnemers, min. € 300,-). Kennis maken met het Griefelen door de verschillende onderdelen zelf te ervaren. Tijdstip en locatie in overleg.

Kosten € 50,00 p.p.

Data: Geen cursusdatums beschikbaar.
50,–

Vervolgcursus PKMT

Na een afgeronde basiscursus kunnen psychomotorisch kindertherapeuten een vervolgcursus volgen.

Data: Geen cursusdatums beschikbaar.
300,–
Cluster 4

Cluster 4

Cluster 4 onderwijs groep 1-2 ‘het past goed bij onze doelgroep, omdat er een beroep wordt gedaan op het ervaren. Weg uit het hoofd.’

Fleur

Fleur

Fleur kan veel beter tegen prikkels! Geur, kleur, geluid (vooral dit laatste) verdraagt zij nu bijzonder goed/levert geen stress op.

Hier en nu

Hier en nu

Hij is meer in het hier-en-nu, beter geaard, soms uit zichzelf aan het ademen gaan om rustig te worden.

Hulpverlenen

Hulpverlenen

hulpverlenen is nog nooit zo makkelijk en vanzelfsprekend geweest

Juffrouw Helma

Juffrouw Helma

Jufrouw Helma vertelt “de kinderen staan meer-in-de-wereld en er is een nieuwe, duidelijke en gedeelde taal ontstaan om over ervaringen en gebeurtenissen te praten”.

Karel

Karel

Karel ging na een uitbarsting hoorbaar zuchten en daarna was de lucht zo goed als geheel geklaard. ‘Uitbarstingen’ duren veel minder lang

Leerkracht

Leerkracht

Leerkracht ‘Regelmatig verwijs ik bij problemen terug naar de dieren en ga samen met de kinderen kijken hoe de dieren het probleem oplossen’

Leraar

Leraar

Leraar vertelt dat de eerste bijeenkomst haar overviel. Ze heeft zelf in de 2e bijeenkomst ervaren dat ze het alles kon laten gebeuren en toelaten. Alles heeft een doel en wordt ergens naar toe geleidt

Moeder

Moeder

Een moeder vertelt ze door samen met haar kind het programma te doen, nu veel beter haar eigen gedrag is gaan snappen, hoe het werkt en wat ze kan doen, waarom ze mensen zo van zich weg houdt

Plezier

Plezier

het plezier tijdens het Griefelen is zo opvallend

Roel

Roel

Roel heeft communicatiemogelijkheden gevonden door in ‘krinkels & kronkels’ te praten; ouders kunnen hierop in gaan, waardoor ontploffingen worden vòòrkomen; ook ouders vragen of er sprake is van ‘krinkels & kronkels’ waardoor Roel zich meer begrepen voelt.

Uit het hoofd

Uit het hoofd

een programma dat uit het hoofd gaat

Vader

Vader

Vader: ‘M.b.t. de stress, vertrouwen en fysieke ontspanning heeft ons kind grote stappen gemaakt en dat is echt bijzonder te noemen. Wij zijn daar bijzonder blij mee en trots op ons kind’

Vliegreis

Vliegreis

Doorgaans bij de vliegreis als een drama wat zich voort zette op de bestemming. Nu niets van dit al. Rustig in het vliegtuig, rustig bij transfer, etc.

Griefelen

Rembrandtkade 29
3583 TN Utrecht

T 030 63 60 634
M 06 21 54 20 54
E info@griefelen.nl